• צניעות בדרך

ייחוד באוטובוס ביו"ש

הרה"ג דוב ליאור

כ"א כסלו תשס"ו
שאלה
מזדמן לי לנסוע באוטובוס ביו"ש בשעות הלילה. הרבה פעמים נמצאים באוטובוס רק הנהג, אני ואשה. משך הנסיעה מתחנה לתחנה יכול להיות כ - 20 דק’. הנהג אינו דתי, ולעיתים ספק אם יהודי. שאלותי: א. אע"פ שהנהג אינו יכול לעצור סתם באמצע הנסיעה, וע"כ אין בו בעיה של ייחוד, מ"מ מה הדין לגבי כנוסע, שהרי הנוסע אינו טרוד בנסיעה ואין צורך בחניית האוטובוס לגביו. ב. האם דין "פרוצים" הוא שפרוצים כללית, או שפרוצים לדבר זה בסיטואציה זו. ונפק"מ שסתם נהגים אינם פרוצים לזנות או להסכים לזנות של אחרים באמצע נסיעתם?
תשובה
א. היות והכביש הוא מקום שעלולים להגיח רכבים כל הזמן, אין חשש יחוד באותו מקום. ב. בדורנו אומרים הפוסקים שתמיד יש חשש של פרוצים. אבל עדיין אין בעיה של ייחוד בכביש, מהטעם הנ"ל.