• שבת ומועדים
  • הדלקת נרות

הדלקת נרות חנוכה בליל פעילות מבצעית

הרה"ג יעקב אריאל

כ"ו כסלו תשס"ו
שאלה
אני נשוי וגר בירושלים, ובחלק מימי חנוכה צפויה לי פעילות מבצעית בצבא עד שעה מאוחרת. הפעילות היא בבסיס הקריה בתל אביב. אשתי כמובן תדליק נרות בזמן בביתי, והשאלה היא לגבי חיוב הדלקה שלי, כיוון שאני נמצא ולן בעיר אחרת: 1. אם מתוכננת פעילות ברצף מפלג המנחה עד אמצע הלילה או לפנות בוקר - האם אני צריך להדליק נרות בבסיס? אם כן - האם במשרד שלי או במקום הפעילות? 2. אם צפוי שהפעילות תסתיים בשעות הערב-לילה, אך אצטרך ללון בבית קרובי משפחה בתל-אביב - האם אני צריך להדליק שם כשאגיע לשם בלילה, או להשתתף בפרוטה בהדלקתם ? (יתכן שבזמן שהם ידליקו עדיין אהיה בפעילות).
תשובה
בעקרון אשתך יוכלה להוציא אותך. אך אם גם אתה רוצה להדליק תתנה איתה שאתה תדליק לפניה. רצוי לעשות כן כדי לזכות גם חיילים אחרים בפרסומי ניסא ולכן יש להדליק במקום מרכזי.