• ביצים

דם בביצים

הרה"ג דוב ליאור

כ"א שבט תשס"ו
שאלה
רק לאחרונה נודע לי שיש עניין לבשל מס’ אי זוגי של ביצים - כדי שאם בסיר ביצה עם דם היא תהיה בטלה ברוב. האם באמת יש צורך להחמיר? כמו כן - האם חשוב בסלטים (כמו סלט ביצים או סלט תפוחי אדמה למשל) לשים ביצים במס’ אי זוגי או שזה רק בעניין הבישול עצמו?
תשובה
דין זה שהזכרת נאמר רק בביצי רביה, דהיינו: ביצים שאם התרנגולת תדגור עליהם, יצא מהם אפרוח. הביצים שלנו, הנקראות ביצי תנובה, אינם בגדר ביצי רביה, משום שהביצה אינה מופרית, וגם אם תרנגולת תדגור עליה לא יצא ממנה אפרוח. זו הסיבה שכיום אם מוצאים דם בביצה, אין הביצה כולה נאסרת, אלא זורק את הדם והשאר מותר.