• שבת ומועדים
  • שימוש בפלטה

תנור המשמש כפלטת שבת

הרה"ג יעקב אריאל

כ"ח ניסן תשס"ו
שאלה
אני מעוניין לקנות תנור אפיה בנוי חדש אשר ישמש אותי גם כפלטת שבת. א. האם צריך להיות "מצב" ספציפי מיוחד לשבת מבחינת מעלות החום, התוכנית הספציפית וכו’? ב. נאמר לי כי אם תהיה הפסקת חשמל אפילו לשניות ספורות הרי שתנורים דיגטלים לא יחזרו לפעול ויתקלקלו, על מנת למנוע מצב זה צריך לקנות תנור מכני, האם יש לכך השלכה הלכתית כלשהיא?
תשובה
א.כדי להשתמש בשבת בתנור צריך שהמצב הנמוך שלו יהיה סטטי, כלומר מנותק מהטרמוסטט. ב. מהן הבעיות ההלכתיות שאתה רואה?.