• איך ומה להחליט?

לנסות לחזור אליו או לוותר?

הרה"ג זלמן ברוך מלמד שליט"א

כ"ו אייר תשס"ו
שאלה
אני נמצאת כרגע בתקופה מאוד מבולבלת יצאתי עם בחור די הרבה זמן ונפרדנו, וכל התקופה שלא יצאנו הוא ניסה ליצור אתי קשר, וכמעט שנתיים שלא יצאנו והוא עדיין מנסה ליצור אתי קשר. אני לא יודעת מה לעשות, אולי זה הזיווג שלי. אני חייבת לציין שהסיבות שבגללן אני לא רוצה אותו, היא המרחק בינינו, וגם הקמצנות שלו. הוא מעולם לא פינק אותי, אפילו ביום הולדת שלי, והיציאות שלנו היו מהבית שלי לשלו (הבחור עובד ולא חסר לו כלום), אני כל הזמן מעירה לו על זה שאנחנו לא יוצאים אבל כלום לא עוזר, ואני מתבישת להעיר לו על כך, מה עלי לעשות האם עלי לחזור אליו או לוותר, קשה לי גם לנתק איתו לגמרי את הקשר למרות שניסיתי וניסתי לצאת גם עם אחרים אבל הוא כל זמן במחשבות שלי?
תשובה
את מכירה את הבחור היטב, את יודעת את המעלות ואת החסרונות שלו. עליך להחליט אם את תוכלי לבנות איתו חיים טובים, אם תוכלי להקים איתו בית עם תוכן תורני עם שאיפות לחנוך הילדים לתורה ומידות טובות. עליך לבחון כל זה ולהחליט כן או לא, ומה שתחליטי יהיה לתמיד בלי להתלבט יותר. וד' ינחה אותך בהחלטה נכונה.