ישיבה - בשביל זה יש אינטרנט

איך בודקים כרוב מחרקים? | שאלות ותשובות | אתר ישיבה

Bookmark and Share RSS לנושא זה Rss אפשרויות חיפוש
שלום אורח, ( התחבר / הרשם )


כ"ז אדר ב' תשס"ג

איך בודקים כרוב מחרקים?


מכון התורה והארץ

שאלה:
כרוב (פחוס עם עלים גדולים), האם ניתן לאוכלו?
איך ניתן להכשירו?

תשובה:
מותר לאוכלו, אלא שיש לבדוק אותו היטב. כדי לבדוק אותו יש להפריד את העלים ולבדוק את כל העלים כולל הקפלים, מפני שבבדיקות המעבדה שערכנו מצאנו חרקים גם בשכבות הפנימיות של הכרוב (ראה חוברות אמונת עתיך 11 עמ' 21, 8 עמ' 45, 9 עמ' 37. חלק מהחוברות שלנו מפורסמות באתר שלנו המצ"ב במפתח מאמרים.
החרק הנפוץ בכרוב הוא טריפס, זבובון קטן בצבע שחור או חום.

בברכת התורה והארץ,
הרב יואל פרידמן


השאלה "כשרות חסלט" נשאלה בהמשך לשאלה זו.


ברצוני לשאול שאלה בהמשך לתשובה זו





את המידע הדפסתי באמצעות אתר yeshiva.org.il