ניפוי קמח מלא
שאלה
כיצד מנפים קמח מלא?
תשובה
לגבי מקומות הצורכים כמויות גדולות, אנו דורשים בבד"צ את התאריך האחרון של טחינת הקמח, אבל בצריכה פרטית אין הדבר מתאפשר.
לכן:
א. יש לקנות את הקמח מתאריך הייצור האחרון שעל המדף.
ב. יש לבדוק שאין סימני התלעה בתוך הקמח.
ג. יש לנפות את הקמח בנפה של 38-40 מש (בקמח רגיל נדרשת נפה של 50 מש לפחות) ולכן יש לבדוק היטב היטב את הנפות הנמצאות בבית.
לתשובת רבני מכון התורה והארץ.
בעניין קמח רגיל:
לתשובת הרב דוד חי הכהן שליט"א.
לתשובת הרה"ג דב ליאור שליט"א.