ישיבה - בשביל זה יש אינטרנט

ניפוי קמח מלא | שאלות ותשובות | אתר ישיבה

Bookmark and Share RSS לנושא זה Rss אפשרויות חיפוש
שלום אורח, ( התחבר / הרשם )


כ אדר ב' תשס"ג

ניפוי קמח מלא


הרב יוסף דהאן

שאלה:
כיצד מנפים קמח מלא?

תשובה:
לגבי מקומות הצורכים כמויות גדולות, אנו דורשים בבד"צ את התאריך האחרון של טחינת הקמח, אבל בצריכה פרטית אין הדבר מתאפשר.
לכן:
א. יש לקנות את הקמח מתאריך הייצור האחרון שעל המדף.
ב. יש לבדוק שאין סימני התלעה בתוך הקמח.
ג. יש לנפות את הקמח בנפה של 38-40 מש (בקמח רגיל נדרשת נפה של 50 מש לפחות) ולכן יש לבדוק היטב היטב את הנפות הנמצאות בבית.

לתשובת רבני מכון התורה והארץ.

בעניין קמח רגיל:
לתשובת הרב דוד חי הכהן שליט"א.
לתשובת הרה"ג דב ליאור שליט"א.


ברצוני לשאול שאלה בהמשך לתשובה זו





את המידע הדפסתי באמצעות אתר yeshiva.org.il