שאל את הרב

ניפוי קמח מלא

undefined

הרב יוסף דהאן

כ אדר ב' תשס"ג
שאלה
כיצד מנפים קמח מלא?
תשובה
לגבי מקומות הצורכים כמויות גדולות, אנו דורשים בבד"צ את התאריך האחרון של טחינת הקמח, אבל בצריכה פרטית אין הדבר מתאפשר. לכן: א. יש לקנות את הקמח מתאריך הייצור האחרון שעל המדף. ב. יש לבדוק שאין סימני התלעה בתוך הקמח. ג. יש לנפות את הקמח בנפה של 38-40 מש (בקמח רגיל נדרשת נפה של 50 מש לפחות) ולכן יש לבדוק היטב היטב את הנפות הנמצאות בבית. לתשובת רבני מכון התורה והארץ. בעניין קמח רגיל: לתשובת הרב דוד חי הכהן שליט"א. לתשובת הרה"ג דב ליאור שליט"א.
את המידע הדפסתי באמצעות אתר yeshiva.org.il