- הלכה
- קמח, תבלינים וקטניות
ניפוי קמח מלא
שאלה
כיצד מנפים קמח מלא?
תשובה
לגבי מקומות הצורכים כמויות גדולות, אנו דורשים בבד"צ את התאריך האחרון של טחינת הקמח, אבל בצריכה פרטית אין הדבר מתאפשר.
לכן:
א. יש לקנות את הקמח מתאריך הייצור האחרון שעל המדף.
ב. יש לבדוק שאין סימני התלעה בתוך הקמח.
ג. יש לנפות את הקמח בנפה של 38-40 מש (בקמח רגיל נדרשת נפה של 50 מש לפחות) ולכן יש לבדוק היטב היטב את הנפות הנמצאות בבית.
לתשובת רבני מכון התורה והארץ.
בעניין קמח רגיל:
לתשובת הרב דוד חי הכהן שליט"א.
לתשובת הרה"ג דב ליאור שליט"א.

אופן ברירת עדשים ירוקים
מכון התורה והארץ | כ"ט תשרי תשס"ט
האם יש בעיה בשום גבישי שמעורב במוצרים שונים?
הרבנות הראשית לישראל | י"ט אדר תשפ"א

ניפוי קמח מדגמי
מכון התורה והארץ | כ"ד ניסן תשע"ח

פולי סויה אדממה
מכון התורה והארץ | י"ג כסלו תשע"ג

הרב יוסף דהאן

כשרות תרופות
י"ט אדר תשס"ב

הכשרת מחבת
ד שבט תשס"ב

בישול פרווה
כ"ו סיון תשס"ב

כשרות רבנויות לבשר
ד סיון תשס"ב

טחינה האם אסורה בגזרת קטניות
הרה"ג דוב ליאור | י"ד ניסן תשע"א

פיצוחים בפסח
מכון התורה והארץ | כ"ו שבט תשע"ז

הכשרת סיר הנינג'ה לפסח
הרב נועם דביר מייזלס | ד ניסן תשפ"ב

איזה "זרוע" לקנות לפסח ואם אוכלים אותה
הרב נועם דביר מייזלס | ז ניסן תש"פ

חול המועד
הרב יצחק בן יוסף | ח ניסן תשפ"ג
ביעור שביעית - האם ניתן להפקיר בבית
הרב משה מאיר אבינר | ט ניסן תשפ"ג

קטניות להורה שמתארח אצל ילדיו
הרב יצחק בן יוסף | ח ניסן תשפ"ג
