• קשר בגיל צעיר

קשר לאחר סיום קשר

הרב ש. יוסף וייצן

ד ניסן תשס"ז
שאלה
במידה ובחור יצא עם מישהי והקשר הסתיים מסיבות שונות, האם ראוי שישמור איתה על קשר (טלפוני), גם לאחר שהגיע אחד הצדדים למסקנה שהקשר לא יוביל למטרה רצינית(ואם כן, האם ישנה עדיפות שיתכתבו בהודעות על פני שיחות טלפון)?
תשובה
אין לשמור על קשר ביניכם ללא צורך מיוחד. בדרך כלל הקשרים האלו הם גורמים להסתבכות מיותרת. למדנו בסדר נשים שהקשרים בין איש לאישה צריכים להיות בעלי מוחלטות. או קידושין גמורים או גט גמור שבו יש גט כריתות הגורם לניתוק הקשר בצורה מוחלטת. אולם אם במקרה נפגשים ברחוב אין צריך לברוח לצד השני. בעיקר מה שניתן לאחר סיום קשר הוא לחשוב כל אחד על החברים או החברות שלו ולהציע הצעות למי שעזבתם אותו בכדי שהוא יצליח לבנות ביתו. חבל שלא להשתמש במפגש שהיה בכדי לעזור איש לרעהו. אולם גם כשמציעים אין צורך לעשות זאת בהרבה דיבורים אלא קצר ולענין. כל טוב והצלחה במציאת בן זוג.