• שאלות כלליות

קשיים בפרנסה ובזוגיות

הרה"ג זלמן ברוך מלמד שליט"א

ט"ז שבט תשס"ז
שאלה
בעלי ואני עובדים שנינו במקצועות מכובדים מאוד, אולם איננו מצליחים לפרנס ששה ילדים ורכב שהכרחי לעבודת הבעל כי אנו מתגוררים בישוב מרוחק, נציג "פעמונים" טען שבגלל החובות קרי הלוואות, איננו חייבים במעשר, אני חשה שמצבנו רק הולך ומחמיר, וגם הזוגיות נפגמת בגלל שהבעל מגיע מאוחר מאוד מהעבודה וכל העול נופל עלי. אם הייתה פרנסה ניחא אבל גם זה אין, אני חשה אובדת עצות בשאלת הפרנסה והזוגיות, מה לעשות?
תשובה
אם התיעצתם עם נציג פעמונים אני מניח שהוא הדריך אותכם להיות שמחים במה שיש לכם. להסתפק במועט יותר ולשלם את החובות ולא להכנס לחובות יותר. ולשמוח בחלקכם. כי אף שהפרנסה מצומצמת אם אדם יודע להיות שמח בחלקו הוא מאושר. והזוגיות מתחזקת דוקא כי אם אין כסף לפחות להיות מאושרים כזוג.