• דתיים לאומיים וחרדים

לשכנע למוסדות דתיים לאומיים?

הרב דוד חי הכהן

ז אדר תשס"ז
שאלה
יש לי שני אחיות. אחת שלומדת בבית יעקב ואחת שלומדת במדרשייה (תיכון תירוני) בצפון. אני מדברת עם ההורים שלי ובמיוחד עם אמא שלי שתעביר אותם לאולפנה בגלל שאני רוצה שאחיות שלי יקבלו חינוך דתי לאומי (אצלינו בבית הדבר מטושטש מאוד) (אחת בכיתה ח’ והשניה בכיתה ט’) אבל אמא שלי מסרבת בגלל שכבר לקינו מהאולפנות (אחותי למדה באולפנה באיזור הצפון והיא לא דתיה היום). אני בדרך כלל אומר לה שהאיזור שלנו זה לא הוכחה בגלל שאין הרבה אולפנות "חזקות" אבל בכלל יש הרבה אולפנות טובות. אם לא מוצאים מקום טוב מאוד, האם עדיף להשאיר אותם איפה שהם לומדות, והאם הרב יכול להמליץ לי על מקומות טובים באזור הצפון?
תשובה
אינני מכיר את מצב האולפנות בצפון וכדאי לשאול את הרב שמואל אליהו שליט"א שהוא מצוי בדברים והוא נאמן בדאגה שלימה ליראת שמים. ואם אין זה ברור בקשר לשמירת צניעות כראוי בודאי שחינוך חרדי עדיף, כי שמירת התורה קודמת לכל דבר.