• תרומות ומעשרות - ממה?

מעשר של עלי סלק

מכון התורה והארץ

ז ניסן תשס"ז
שאלה
אשתי לקחה סלק שכבר מעושר ושמה אותו בתוך כלי עם מים בכדי שיצאו ממנו עלים, בכדי להשתמש בהם למאכל, האם צריך לעשר את העלים האלו או שמספיק במעשר שעשינו לפני שהם צמחו? וכן האם עלי הסלק שהיא מצמיחה אותם בבית ע"י מים צריך לבודקם כמו חסה ושאר עלים או שזה כמו חסלט שצומח ע"י מים, והאם צריך לעשר נבטים שגדלו שהונבטו בבית מזרעים שכבר עושרו?
תשובה
עלי סלק אלו שגדלו בכוונה להצמחה יש לכתחילה להפריש מהם תרו"מ בלא ברכה, מכיוון שעציץ שאינו נקוב מפרישים (מדרבנן), ובבית הרי זה ספק, כמו כן גדולי מים יש בהם משום הספק, על כן נראה שלכתחילה יש להפריש בלא ברכה, אבל אם לא הפרישו ונתערב הרי זה מותר. עלים אלו צריכים בדיקה כיוון שגדלו ללא פיקוח ובאויר הפתוח שגורם לביאת חרקים. נבטים שהונבטו ג"כ צריכים להפריש בלא ברכה. בברכת חג כשר ושמח הרב יהודה הלוי עמיחי