• שבת ומועדים
  • מנהגי ימי הספירה

ריקודים בספירת העומר

הרה"ג זלמן ברוך מלמד שליט"א

כ"ג אייר תשס"ג
שאלה
אני שליח בקהילה בדרום אמריקה. הקהילה כאן מוגדרת אורטודוכסית אולם היא מאוד רחוקה מבחינת קיום תורה ומצוות. מעטים הם המשפחות האוכלות כשר. אולי 60 מתוך 20000 יהודיים ואף פחות שומרות שבת. לאחרונה פנו מספר נערים שהם בני מצווה בשאלה הבאה: הם הוזמנו למסיבת בר מצווה במוצ"ש בתוך ימי ספירת העומר . "האם אנו יכולים ללכת? ובזמן הריקודים נצא החוצה? שהרי מנהגי האבלות הם על שום שלא נהגו כבוד זה בזה ואם לא נלך הרי נפגע בחבירנו".
תשובה
אין הלכה מפורשת שאסור לרקוד בספירת העומר אלא זו רוח ההלכה של מנהגי האבלות בימי הספירה. ויש מקום להקל בנסיבות מיוחדות כגון אלו שאותם הזכרת.