• משיח

מיהו חמורו של משיח

הרה"ג זלמן ברוך מלמד שליט"א

ו סיון תשס"ז
שאלה
הקשבתי לדברי כבוד הרב שהועברו בשידור מעצרת שהתקיימה בישיבת מרכז הרב. איני בטוח אם הבנתי את דברי כבוד הרב נכון לכן אני מבקש לשאול את הדברים הבאים: כאשר הרב אמר שה"חילונים" הינם חמורו של משיח האם זה כינוי שבח או כינוי גנאי, כאשר הרב ציטט את דברי הרב קוק הקורא לדורנו חמורו של משיח, האם הרב קוק דיבר רק על ה"חילונים"?
תשובה
הרב קוק אמר שהדור של עיקבתא דמשיחא הם חמורו של משיח, שנאמר עליו עני ורוכב על חמור. להיות חמורו של משיח זו זכות גדולה. דהיינו להיות המסייע לבואו של משיח זו כמובן זכות. אך מי שאינו מודע לתפקיד שהוא ממלא הוא בבחינת חמורו של משיח שאין החמור יודע את איזה מטרה הוא משרת. חמורו של משיח הוא הבנין החומרי של העם של הגאולה והמשיח יאיר את האור הרוחני של הגאולה.