• קדיש

שמיעת קדיש מאשה

הרה"ג דוב ליאור

ט"ז תמוז תשס"ז
שאלה
בבית הכנסת שבו הורי מתפללים ישנה אישה שאומרת קדיש בקול, והיו מקרים שהיא אמרה קדיש לבד ללא אף גבר שאומר איתה. א. האם מותר לשמוע את הקדיש, או שיש לצאת מבית הכנסת? ב. האם מותר לענות אמן וכו’? ג. האם יש למחות בדבר וכיצד. האישה אומרת קדיש על אביה שנפטר לפני מספר חודשים.
תשובה
החוות יאיר כותב שמצד הסגולה לנשמת הנפטר, אין הבדל בין בן לבת שאומרים קדיש. בתפוצות ישראל לא נהגו שבת תאמר קדיש, ואם אין בן שיאמר שוכרים מישהו שיאמר. לכן מותר לענות "אמן", אך אי אפשר לומר שזו ההנהגה הנכונה לכתחילה. כדאי להסביר שזה לא מקובל שהאישה תאמר קדיש, ואם אין מישהו שיאמר, שישכרו מישהו.