• שאלות כלליות

ריב בין גיסים

הרה"ג זלמן ברוך מלמד שליט"א

ח אב תשס"ז
שאלה
לפני 3 שנים בעת ההכנות לבר מצווה של בני קיבלתי טלפון מגיסתי שביקשה שאני אגיע אליה לבית, כי היא ובעלה רבו והוא עזב את הבית והיא רוצה להתיעץ איתי. הלכתי אליה וכאשר הגעתי הבחנתי כי קיבלה מכה באף והוא נשבר. הודעתי לה שמחר אני עושה לבן שלי עליה לתורה ולכן אני מבקש ממנה שתחכה שהאירוע יגמר, ולאחר מכן אם העניינים לא יסתדרו היא תוכל לפנות למשטרה ולהתלונן. למחרת בבוקר הבאתי לה כיבוד מהעליה לתורה וכאשר שאלו אותי מהמשפחה היכן היא אמרתי שאני לא יודע. כאשר הבאתי את הכיבוד היא התקשרה למשטרה הזמינה ניידת והתלוננה על בעלה שהוא אח של אשתי. בעלה נעצר באותו ערב שזה יוצא יום לפני הבר מצווה, עשיתי את האירוע הוא היה יפה אך חסרה בו השמחה. אחרי שבועיים שוחרר הבעל מהמעצר והם השלימו והיא נכנסה להריון וילדה ילד, ואז סיפרה לכל המשפחה שאני לחצתי עליה ללכת להתלונן נגד בעלה. מאז אנחנו לא מדברים ולא מתראים, דבר אשר פוגע בחמותי אשר צריכה להחליט בכל פעם את מי לארח, וכן הילדים שלי לא מדברים איתה, אמרתי לה שאני מוכן לסלוח לה בתנאי שהיא תספר את האמת לכל המשפחה, אך היא לא רוצה. מה עליי לעשות במצב שנקלענו אליו?
תשובה
אני מציע לך לסלוח לה על האשמות שהיא מאשימה אותך. תעשה זאת למען שלום הבית שבינה לבין בעלה. תאמר שאתה לא רוצה את המתח הזה בין המשפחות. בואו נשכח את מה שהיה ונתפייס כי אין טעם למריבה. ובזה תהיה אתה עובר על מדותיך ותקבל שכר על כך.