יתרונות וחסרונות לימודים אקדמאיים

הרה"ג זלמן ברוך מלמד שליט"א

ד תשרי תשס"ח
שאלה
אני בן 23 רווק, ואני מעוניין ב"ה השנה להתחיל ללמוד. אני מענויין ללמוד במקום שיש בו אוכלוסיה דתית. אני מתלבט בין שני מקומות, מכללת אריאל וקריית אונו. ההתלבטות שלי היא כזו: יתרונות קריית אונו הם כיתה נפרדת לאוכלוסיה דתית. הפרדה בכיתה (בנים בנות). לעומת זאת החסרונות הם שכר לימוד גבוה - עלות שנתית 27,000 ש"ח. אין מעונות לכן מצריך נסיעה כשעה. לימודי ערב (16:00-22:00 שלוש פעמים בשבוע) ואין לימודי קודש. אריאל יתרונות: אוכלוסיה דתית (רוב) עלות שכר לימוד שנתית 10,000 ש"ח. יש מעונות וגרעין תורני. אך החסרונות הם לימודים בכיתה מעורבת, נשים בלבוש לא צנוע. ומעונות עם שותף לא שומר מצוות. אשמח אם הרב ייעץ לי במה לבחור?
תשובה
אני יכול להציע לפניך את הקווים המנחים שעל פיהם נכון להחליט. המטרה שאתה צריך להציב לעצמך היא לא רק לשמור על הרמה התורנית שלך, אלא, להמשיך להתקדם בתורה ובעבודת ד'. לאמר, יחד עם הלימודים האקדמאיים לקבוע עיתים לתורה. ולהיות קשור לחברה תורנית. ולפי המטרות האלו לקבוע את מקום לימודך האקדמי.