• בגינה ובשדה

פרחים לאירועים בשמיטה

מכון התורה והארץ

י"ב תשרי תשס"ח
שאלה
אני משתמש בהרבה פרחים לארועים, מה עלי לעשות איתם בסוף הארוע, האם לחכות שינבלו ואז לזרוק, אם כן, האם אפשר לתיתם בסוף הארוע למשפחה למרות שספק אם יעשו כן? האם יש הבדל בין פרחים ריחניים לשאינם, האם קיים אוצר הארץ בפרחים, האם מותר לסמוך על ספק פרחים שאינו דתי שקנה מגוי, והאם יש עוד משהו שאני צריך לדעת ביחס לסוגיא הנ"ל?
תשובה
קדושת שביעית יש רק בפרחי ריח, בפרח בלא ריח אין קדושת שביעית. ועל כן רוב הפרחים בימנו אין בהם ריח ולא עומדים לריח אין בהם קדושת שביעית. אם יודעים שנקנה מגוי אפשר לקנות ממנו, אם לא יודעים נראה שרוב המגדלים הם יהודים, ועל כן אין להסתמך ללא תעודת כשרות מסוימת. אין ארגון כמו אוצר הארץ בפרחים. בברכת התורה והארץ הרב יהודה הלוי עמיחי