• מוצרים שונים

בשר שיובש בתבלינים

הרה"ג דוב ליאור

כ"ד מרחשון תשס"ח
שאלה
בנוגע לאכילה של בשר כשר במקור אשר נושא חותמת כשרות חוקית, אשר עבר ישון על ידי מלח ותבלינים. בדרום אפריקה ניקרא אופן ההכנה "בילטונג". הבשר לא עבר בישול כל שהוא אלא יובש במלח ותבלינים. האם אפשר לאכול אותו, כמו דג מלוח, או בגלל שזה בקר יש דינים אחרים?
תשובה
קודם כל יש לברר, האם לפני שהכשירו אותו לאכילה עבר תהליך של מליחה, שהמלח יוציא את הדם. אם הוציאו את הדם מהבשר, לא משנה באיזה אופן הכשירו אותו אח"כ לאכילה (צליה, עישון או בישול ותיאורטית יהיה מותר לאוכלו אפילו נא). השאלה רק אם מלחו אותו כדי להוציא את הדם.