• שכירות, קנייה ומכירה

צילום ללא רשות והלוואת דפים

הרה"ג דוב ליאור

י כסלו תשס"ח
שאלה
1. מישהי שמשכירה שמלת כלה ממקום מסויים ובאותו מקום לא מרשים שהיא תצטלם עם השמלה בזמן המדידות אלא רק באותו יום של החתונה, האם מותר לצלם אותה בכל זאת בזמן המדידות? 2.כשהייתי בביית ספר הייתי מלווה דפי פוליו לכתיבה מתלמידים מהכיתה ולא החזרתי דף אחר במקום, האם יש פה עניין של גזל או שזה בסדר?
תשובה
1. התנאי הזה משונה מאוד ולא נראה אמיתי, הרי זה נהנה וזה לא חסר, וכן היא משלמת על זה. 2. היום רמת החיים עלתה, ועל דברים כאלה קטנים מוחלים.