• פירות שביעית

שמירת זרעי פלפלי נוי

מכון התורה והארץ

ב כסלו תשס"ח
שאלה
יש לי פלפלי נוי שניתן גם לאכלם. האם מותר לשמור את הזרעים לשנה השמינית?
תשובה
אם הפלפלים ראויים למאכל אדם, וכן הזרעים הרי שיש בהם קדושת שביעית ואיסור ספיחים. אולם אם הזרעים אינם ראויים למאכל אדם ובהמה, וא"כ אין בהם קדושת שביעית, ואנו נוקטים שכל שאין בו קדושת שביעית אין בו איסור ספיחים. על כן זרעים אלו אין בהם קדוש"ש ואיסור ספיחים, וממילא אפשר להנביטם בשמינית. אולם יש סוברים שזרעים למרות שאינם ראויים למאכל אדם ובהמה, כיוון שעומדים לכך, ואנשים זורעים לזרעים, הרי שיש בהם איסור ספיחים (לנזרע בשביעית) ולשיטה זו אין לשתול זרעים אלו בשמינית. בכל אופן נראה שכיוון והאיסור הוא בשמינית אפשר להקל. בברכת התורה והארץ הרב יהודה הלוי עמיחי.