• שירות לאומי

שירות לאומי- חרדית פתוחה

הרה"ג זלמן ברוך מלמד שליט"א

ח שבט תשס"ח
שאלה
אני מבית חרדי פתוח, ולא למדתי בסמינר חרדי, אלא במקום דתי לאומי (לא היה קרוב לבית). האם לעשות שירות לאומי בשנה הבאה? אני לא רואה את עצמי חלק מהציונות הדתית, ואני רוצה להיות שחורה יותר מהבית. הבעיה היא שאם אעשה שירות לאומי "אתויג" כדתית לאומית. מצד שני, אני רואה את השירות הלאומי חיובי לא כי זה תרומה למדינה,זה לא שיקול מבחינתי, אלא כי אני רוצה לעזור לאנשים. עד היום לא הייתה לי מסגרת בה אוכל לתרום חסד מספיק. אם אתנדב יום בשבוע בחיי הסטודנטיאלים זה יהיה "מספיק" גמילות חסד, וככה אוכל להמשיך בחיי בחברה החרדית. לא רק זה, אני גם פוחדת שזה מן בזבוז של שנה מכיוון שאני יודעת שאני אתחתן לא מאוחר ואני הולכת ללמוד תואר של 5 שנים. אז ללכת לשרת מתוך ידיעה שאתחתן תוך כדי לימודי, ולזה ידועים החסרונות, מה לעשות?
תשובה
לפי התוכניות שלך לגבי העתיד נראה שיש להעדיף את ההליכה ללימודים ולא לשרות לאומי ובעזרת ד' תמצאי גם את הדרך איך להתנדב ולגמול חסד עם הבריות תוך כדי הלימודים וגם אחר כך תמיד כל החיים.