• מזוזה

בדיקת מזוזה בבית שכור

הרב שלום אילוז

כ"ה טבת תשס"ח
שאלה
אני דייר בבית שכור ויש לי מספר שאלות. 1. על מי חלה חובת בדיקת המזוזות (אם כי אני מבין שזה אינטרס שלי)? 2. כל כמה זמן בודקים מזוזות והאם צריכים להחליפן לפי זמן קבוע, גם אם הן תקינות?
תשובה
1. אפשר לבקש מבעל הבית שיבדוק את המזוזות ואם אינו מסכים אז לקנות מזוזות ולקבוע אותם במקום המזוזות של בעל הבית אך לשמור את המזוזות של בעל הבית. 2. מזוזות תקינות וכשרות לא צריך להחליפם. ובדיקת מזוזות פעמיים בשבע שנים (ע"פ הגמרא ביומא (יא.) מזוזת יחיד נבדקת פעמיים בשבוע, דהיינו, פעמיים בשבע שנים. וכן פסק השו"ע חלק יורה דעה סימן רצ"א סעיף א').