• שבת ומועדים
  • עבודה בשבת

עבודת מלצרות בקיטרינג בשבת

הרה"ג יעקב אריאל

כ"ד שבט תשס"ח
שאלה
בננו נתבקש לבוא לעבוד בקיטרינג בהשגחת הרבנות בתל אביב. הקיטרינג מסופק לשבתות חתן ואירועים בבתי כנסת ובבתים פרטיים. שעות העבודה 7-14 בשבת. אין עבודה לפני ו/או אחרי כניסת/יציאת השבת. השכר משולם במשך השבוע. האם למנוע מהבן עבודה זו או להתיר? אני עד היום מנעתי ממנו מחמת עבודה ומלאכה בשבת. אבקש פסיקת כב’
תשובה
אם אין שום פעילות נוספת בימות החול יש כאן בעיה של שכר שבת. צריך להוסיף פעילות נוספת בימות החול. בעיה חמורה יותר בעיני היא דמות השבת. מתי מפללים? מתי סועדים את סעודת השבת? באיזו אוירה?