• עילה לגירושין ותהליך הגירושין

גירושין מגיורת שעשתה גיור רפורמי

הרה"ג יעקב אריאל

ד אדר א' תשס"ח
שאלה
התחתנתי עם גיורת בארה"ב, היא עשתה גיור רפורמי וטבלה במקווה כשדלת המקווה סגורה אך 3 רבנים שומעים אותה. אני חי כעת בקנדה מחוץ לישראל ואני רוצה להתגרש, איך אני עושה את זה? האם הגיור עצמו תופס כהלכה, האם אני נחשב נשוי לפי דת ודין? מה עלי לעשות כדי להתגרש, איך אני צריך להתחיל את תהליך הגירוש?
תשובה
עליך לפנות לבית דין רבני בטורונטו או במונטריאול, יתכן שיתחשבו בכך שהגיור היה רפרומי ויכריזו עליה כעל נוכרית שאינה צריכה גט.