• משפט אזרחי (ערכאות)

תביעה לפיצויים בבית משפט

הרה"ג דוב ליאור

כ"ה אדר א' תשס"ח
שאלה
בשבוע שעבר הייתי באיזה מקום בילוי ובעל המקום עשה אפליה אשר ממש פגעה בי, היחס ממש גואל נפש וזה קרה לי ולעוד מספר אנשים. שמעתי שבמצבים כאלה יש חוק בכנסת האוסר על זה. בגלל הדברים הנ"ל אני רוצה לתבוע מהם פיצווים וגם על מנת שלא יקרה לעוד אנשים, האם זה בסדר לפעול בצורה הזאת?
תשובה
אין לך ברירה, אלו לא אנשים שילכו לדין תורה. ולכן כדי למנוע מהם את ההתנהגות הלא נאותה, מותר לך לתבוע אותם, כדי שאנשים אחרים לא יסבלו.