• כנסיה, מסגד ובתי ע"ז

הסיבה לאיסור כניסה לכנסיות

הרה"ג דוב ליאור

כ"ו אדר א' תשס"ח
שאלה
אני מתכנן טיול בהר הזיתים וסביבתו. חלק מהמשתתפים בטיול הם דתיים ולכן ברצוני לתכנן מסלול שיכלול את מירב האתרים, וגם יאפשר השתתפות של כולם. אני יודע שיש איסור להיכנס לכנסיות, אך איני מבין את הטעמים שיש לכך, האם ניתן להסביר אותם? ובנוסף האם ניתן להכנס לשטחם של מנזרים או כנסיות ללא להכנס בפועל לתוך המבנים?
תשובה
אסור להיכנס למקומות כאלו, כדי שלא יראה שמודה ומשלים עם תופעה זו, זוהי נתינת לגיטמציה לאותם עובדי אלילים. ולכן, צריכים להקפיד לא להיכנס לבית של עובדי עבודה זרה. לפי הרמב"ם לנוצרים יש גדר של עובדי עבודה זרה, היות ומאמינם בהגשמת האלוהות. זה דבר חמור, זה נקרא "מין" לפי הרמב"ם. אין להיכנס לשום מקום הקשור אליהם (כחצרות כנסיות וכדומה), הרואים יחשבו שאתה שייך לזה. מה שבירושלים יש מקומות שהכניסה לבניין עוברת דרך חצר של מנזר, זה משהו אחר. בזה שבנו שם בית מגורים, מופקע מהמקום ייחודו לכנסיה. לא יגידו שהולך לכנסיה, ונכנס משום שגר שם. אבל אם זה חצר שלא גרים שם אנשים, ברור שמי שנכנס לשם יחשבו ששיך אליהם או שנותן להם לגיטמציה.