• שאלות כלליות

בחזקת בשרי

הרב שמואל הולשטיין

י"ט ניסן תשס"ח
שאלה
איזה מאכל נחשב "בחזקת בשרי"? מותר לאכול מאכל כזה עם מאכל חלבי?
תשובה
נוהגים לכנות היום מאכל "בחזקת בשרי" מאכל שאין בו בשר ובושל בכלי בשרי נקי (שאין בו בשר כלל). לדעת הספרדים הנוהגים כשו"ע מותר לאכול מאכל זה עם חלב ממש. אולם לדעת האשכנזים הנוהגים כרמ"א אין לאכול מאכל זה עם חלב ממש (אם הכלי בן יומו - כלומר בישלו בו מאכל בשרי ביממה האחרונה). גם לדעת האשכנזים בוודאי שמי שאוכל מאכל זה יכול לאכול חלב מיד לאחריו. לדוגמה: תפוחי אדמה שבושלו בכלי בשרי נקי - לדעת השו"ע מותר למרוח עליהם חמאה ולאכול, ולדעת הרמ"א אין לעשות זאת. אולם לאחר אכילת תפוחי האדמה אין איסור לאכול מאכל חלבי מיד ללא שום הפסק.