בני עקיבא!

הרב ש. יוסף וייצן

י"ג אייר תשס"ח
שאלה
אתמול הייתי בכנס של בני עקיבא בלטרון וברוך ה’ הרבה בני נוער מכל הארץ, אני מעריך 15 אלף, ברוך ה’. אך דבר אחד ענק הפריע לי באותו ערב ממש קשה. לא הייתה הפרדה, בנים ובנות ביחד, בנות רוקדות לעיני בנים, שרות שירים, בנות עם חצאית מעל הברך. זה ממש הרס לי את הערב. אני ברוך ה’ בסניף רמלה יש לנו ממש אחלה סניף אבל אני לא יודע מה לעשות הרב איך אפשר להבין את זה, איך אפשר להסביר את זה, מותר ללכת בכלל למקום כזה, האם יש כאן סיוע לדבר עבירה? כבוד הרב אני מאוד מבולבל אנא עזור לי
תשובה
כפי שאתה יודע תנועת בני עקיבא הינה תנועה שיש בה ציבור רחב מאד של אנשים. התנועה הדתית לאומית היא תנועה שמחד אמונה על נאמנות לתורה אולם מאידך היא מנסה להיות חלק מן הקידמה והתרבות המודרנית. האידאל הזה גורם לבילבול גדול ובדברים מסויימים אנו לא מצליחים ללמוד מהתרבות הכללית רק את הדברים שניתן לקחת מהם בנקיות ואנו גם לוקחים ומושפעים מהתרבות שאינה לפי רוחה של תורה. אחד מן הביטויים לכך זה הקושי להקפיד על ערכי הצניעות. התרבות המערבית היא אנטי תזה לצניעות. באופן כללי ניתן לומר שהציבור הדתי לאומי מאד התקדם בנושא זה. ודאי שאתה יכול לשער בנפשך שהמצב היה יכול להיות במקום גרוע יותר. אולם כפי שאתה רואה עדיין לא נגמר תהליך התיקון. יש עוד מה לתקן ואתה ועוד רבים שכמותך הם חלק מן החיילים לתיקון זה. ניתן לוותר על האידאל של הציבור הדתי לאומי. אידאל של שילוב תורה ועבודה ישיבה וישוב ישן וחדש וכו'. אולם כך לא נגאל את העולם. כך לא נהיה אנשי בשורה להמשך. אנו מחד רוצים להמשיך להיות שייכים לדגל של שילוב ומאידך לדאוג שלכל מעשינו יהיה אופי אמוני יהודי עם יראת שמים. צריך תבונה גדולה כיצד מתקנים ציבור גדול. צריך כשרון מיוחד כיצד בדור שלנו שנאמר עליו "אין תוכחה " מצליחים לקדם דברים. בעצם היותך שם אין בה סיוע לעבירה. יש בכך סיוע להמשך האידאל של הציבור שלנו. אתה יכול לבוא לארוע מעין זה ולהקפיד על הצניעות ולהיות דגם לאחרים שינקטו כמוך. עבודה והדרכה בבני עקיבא