תנועת עזרא

הרב ש. יוסף וייצן

ט אייר תש"פ
שאלה
שלום כבוד הרב בהמשך לשאלה על התנועה, אני עכשיו לקראת הדרכה לשנה הבאה ומרגישה שלא באמת מספיק מכינים אותנו לקראת זה.. וזו בעיני בעיית הדור, אי הצניעות. ואיך אפשר ללא הכנה משמעותית לקפוץ לים כזה? גם בתנועה במופעים ההפרדה לא מאה אחוז ועדיין כולם רוקדים.. ויש מסעות סניפיים גם אם הפרדה לא מלאה, ואנחנו נחשבים סניף ממש דוס.. ומהצד רואים שלא כולם מתנהגים באמת כמו שהיו מתנהגים בחברה נפרדת, וכולם ממש רוצים "צומי" זה גיל שצריך לבנות בו את אישיות שלך ואם יש חברה מעורבת זה קשהההה... ברור לי שכל אחד צריך לעבוד על עצמו אבל אנחנו לא באמת מוכנים לזה ופשוט חוטאים...וטובעים... מה אפשר לעשות?
תשובה
שלום רב אם מדובר בנער אזי יתיעץ עם מישהו שמכיר אותו וידריך אותו האם הוא מסוגל להכנס להדרכה ללא כשלונות רבים או שאין את הכוחות האלו. באופן כללי דווקא הבחורים שהם שואלים את השאלות האלו אותם אנו צריכים כמדריכים. תאר לך שכל מי שרוצה בצניעות יאמר אני לא תורם. כיצד נוכל לקדם ולתקן. לכן הכיוון הוא להשתדל להתרכז במצווה ובמעשה האידאליסטי מתוך תפלה שההתעסקות בטוב היא תשמור ותזרים כוחות גבורה להתנהגות ראויה. כל טוב