• השבת אבידה

השבת אבידה כשלא מוצאים את בעליה

כולל דיינות פסגות

ז אייר תשס"ח
שאלה
בחופש הגדול הקודם היה לי מחנה קיץ, ובסופו זכינו בפרסים. היו לי 2 חברים שהלכו לפני זה לבית ולא נשארו בחלוקת הפרסים, והם גם כן קיבלו פרסים, וקיבלתי עלי להביא את הפרסים שזכו בהם להם. הדבר נשכח ממני מעל לחצי שנה, ולפני פסח החזרתי ספר לחבר אחד שהצלחתי להשיג אותו, אך את השני עדין אני לא מצליח להשיג. מה אוכל לעשות בנוגע לנידון אם מחפשים ולא מוצאים, הוא פשוט שינה את מספר הפלאפון ויש הרבה אנשים בשם שלו, מה לעשות? (הפרס שלו הוא רמקולים למחשב אם זה משנה)
תשובה
היות וקבלת על עצמך להביא להם את הפרסים קבלת על עצמך שליחות, וקבלת שליחות כוללת גם אחריות שמירה עד מסירתם. מפרטי השאלה נראה שאתה שומר חינם משום שלא קיבלת שכר על השליחות. כאשר שליח אינו יכול לעשות שליחותו הוא צריך לחזור אל המשלח. לכן למעשה, עליך להשיב את הפרס למשלח דהיינו להנהלת מחנה הקיץ. בברכה, הרב ניר אביב. מקורות: שו"ע חו"מ סימן קכ"ה סעיף ח'.(שם רואים שאם מת מי שצריך לקבל, על השליח להחזיר למשלח, ומשם נלמד למקרה שלנו בפשטות).