• מיהו יהודי?

"יהודי" משיחי

הרה"ג יעקב אריאל

כ"ו ניסן תשס"ח
שאלה
האם יהודי משיחי נחשב ליהודי, מה ההבדל בינו לבין כל יהודי חילוני?
תשובה
"יהודי" משיחי אינו יהודי. מכיוון שהוא מאמין באותו האיש הוא עבר את הגבול בין יהודי לגוי ובעצם הוא גוי. לדוגמא, מותר להלוות לו בריבית כי אינו אחינו יותר, וכן הוא לא יורש את קרוביו היהודים. נותק קשר הדם שביננו לבינם, הוא משומד. חילוני הוא יהודי אלא שאינו מקיים את כל המצווות, הוא לא השתמד, הוא לא עבר לדת אחרת. להמשך הדיון בנושא. האם הוא צריך גיור?