- הלכה
- מגע ותערובת בין בשרי לחלבי
6954
שאלה
מה דין תבנית אפייה בשרית שבטעות אפו בה דבר חלבי (וכן להפך), האם ניתן להכשירה? מה הדין כאשר ישנה תבנית שבמשך תקופה לא השתמשו בה, ונשכח האם הייתה חלבית או בשרית?
תשובה
אם עברו עשרים וארבע שעות בין השימוש הבשרי לחלבי, וביניהם ניקו את התבנית, אפשר להכשירה על ידי הגעלה או ליבון קל. הדרך הנוחה לכך היא להכניס את התבנית לתנור הדולק על החום הגבוה ביותר למשך כחצי שעה. חימום זה נחשב כליבון קל. וכן יש לנהוג כאשר אדם שכח אם תבנית מסוימת חלבית או בשרית: אחר שעברו עשרים וארבע שעות מהשימוש האחרון, יכניס אותה לתנור על החום הגבוה ביותר למשך כחצי שעה, ואחר כך יוכל לבחור אם תהיה בשרית או חלבית.
מי שטעה והשתמש באותה תבנית לבשרי ולחלבי בתוך עשרים וארבע שעות, למרות שניקו את התבנית באמצע, הכשרתה על ידי ליבון חמור בלבד, כלומר, על ידי הבערתה באש עד שיצאו ממנה ניצוצות. בפועל, למי שאוהב להשתמש בכלים נאים יחסית, עדיף לזרוק תבנית זו, כי ליבון חמור יגרום נזק מסוים לתבנית.
חימום מאפה בשרי בתנור חלבי בטעות
הרב חיים שרייבר | י"ג ניסן תשפ"ד
חימום בשרי בכלי חלבי
הרבנות הראשית לישראל | ו תשרי תשפ"ב

חימום במיקרוגל בטעות עם מכסה הפוך
הרב יצחק בן יוסף | ט"ו סיון תשע"ב
המשך לשאלה "חימום בשרי על כלי חלבי"
הרבנות הראשית לישראל | ו תשרי תשפ"ב

ברכת הלבנה גם אחרי עלות השחר
הרב דוד חי הכהן | ל שבט תשע"ד

כפרה על הפלה
הרב דוד חי הכהן | ה אייר תשס"ג
