• גיור וגרים

ברית מילה לבן של גיורת

הרה"ג יעקב אריאל

כ"ט סיון תשס"ח
שאלה
אני יהודי והתחתנתי נישואים אזרחים עם לא יהודיה ששנמצאת עכשיו בתהליך גיור. התחתנו לפני מספר שנים. אישתי הרה ותלד בן (ילד ראשון) לפני סיום תהליך הגיור. אני לא מוכן לעשות ברית מילה לבן שלנו, והשאלה היא האם זה יפגע בגיור של אישתי (היא כן היתה עושה ברית מילה עם אני לא הייתי מתנגד)? ממה שקראתי המצווה חלה רק על האב.
תשובה
אם אשתך לא תתגייר לפני הלידה בנך ייחשב לגוי ואינו חייב בברית מילה ביום השמיני אלא כשיוחלט על גיורו. אך ניתן למול אותו מילת גיור כחלק מתהליך הגיור שלו אולם צריך להודיע על כך למוהל כדי שהמילה תיעשה לשם גיור. אך אם אתה מתנגד עקרונית למילת בנך ואינך מעונין בגיורו אתה מטיל ספק בכנות גיורה של אמו. הרי לא ייתכן שאשה תתגייר כהלכה ובנה יישאר גוי! עליכם לשקול בכובד ראש ולהחליט מה אתם רוצים, להיות גוים ולהפסיק את תהליך הגיור או להצטרף בכנות לעם ישראל ולגייר גם את הילד כהלכה.