החלפת טבעת נישואין לאחר החתונה

הרב יהודה אודסר

כ"ח סיון תשס"ח
שאלה
אני עתידה להנשא עם טבעת, אותה אני מתכוונת להחליף לטבעת אחרת לאחר החתונה (מאחר והיא קטנה עלי). האם מותר הדבר?
תשובה
מעשה קידושין ע"י טבעת היינו קידושי כסף, (משנה קידושין פרק א) ופירושו של מעשה הקידושין שהבעל קונה ומקדש את אשתו ע"י נתינת כסף או שווה כסף לאשתו (כמובן, בתוספת אמירת הרי את מקודשת...). הכסף\הטבעת צריכים להיות שייכים לבעל והוא נותנם לאישה וקונה אותה. לכן אם הטבעת קנויה לבעל (שייכת לו) באופן גמור, אזי ניתן לקדש איתה אף שהיא אינה במידה שלך ואת מתכוונת להחליפה בעתיד, שהרי את יכולה לאחר הקידושין גם למכור או לתת את הטבעת ואין צורך שהיא תישאר כל ימי הנישואין אצלך. בברכה, הרב יהודה אודסר.