• זוגיות

בן זוג שהתנהגותו מביכה

הרב ש. יוסף וייצן

י"ז אב תשס"ח
שאלה
מה ניתן לעשות או לומר לבן זוג שהתנהגותו בחברה מביכה? לא מבינים אותו ואת "בדיחותיו", ויש תחושה לא נעימה. חוץ מזה, היחסים מצוינים ויש כבוד הדדי ואהבה גדולה.
תשובה
באופן כללי אנו צריכים להיות אנשים מספיק פתוחים ומבינים שלמרות שאנו חיים עם בן זוג, אנו לא אחראים על כל תגובותיו. אם את נמצאת בחברה יחד עם בן זוגך ואת מרגישה לא נעים, את יכולה לומר למי שעומד לידך כך בן זוגי מגיב. אני מגיבה בצורה אחרת. ודאי שאת צריכה לומר זאת בצורה בוגרת מכובדת ולא פוגעת. זוגיות לא מחייבת לעמוד מאחרי כל מילה של בן הזוג. במשך הזמן אני מניח שאם את תסבירי לו לבקשתו ממה את מרגישה מבוכה, הוא יתחשב בהרגשותיך ואולי ימעט במקרים מעין אלו.