• שכנים ושותפים

שכנים המרעישים בכל שעות היממה

הרה"ג דוב ליאור

י"א אלול תשס"ח
שאלה
חדרי השינה שלנו נמצאים מתחת למטבח ולסלון השכנים. זוהי דירה שלנו, בעוד השכנים הם רק שוכרים. השכנים נוהגים לנקות/לבשל/ללמוד/להסתובב בלילות כבימים, בעוד אנחנו אנשים עובדים שהשינה בצהרים ובלילות חשובה לנו מאד. האם אפשר לבקש/לדרוש מהשכנים שמרעישים כל היממה, שלפחות בשעות אלו לא יסתובבו במטבח, מה דעת הרב על בקשה כזו?
תשובה
הכל תלוי אם זה בשעות סבירות או לא, כי אם אדם חי בבית בצורה סבירה ומסתובב אי אפשר למנוע ממנו את זה. אבל אם זה בשעות שמקובל שנחים בזמן הזה, כמובן שצריך להתחשב ולא לעשות דברים שיפריעו לאחרים לנוח.