• שבת ומועדים
  • יו"ט שני של גלויות

האם אני תושב חו"ל?‬

הרה"ג דוב ליאור

ו תשרי תשס"ט
שאלה
אני (28) חי ועובד באירופה כצלם מזה שנה וחצי, אני שוכר דירה ומקפיד בנושאי יהדות. חיי כצלם גמישים ואני יכול לחזור לארץ בכל עת, בימים אלו אין בכוונתי לחזור אלא להמשיך את דרכי כצלם בחו"ל. בהתיעצות עם רב חב"ד המקומי, עלי לחגוג שני ימים עבור כל חג, פעמיים שמחת תורה, פעמיים סוכות וכו'. עדיין לא קבעתי את מקום מושבי בחו"ל עבור כל תקופת חיי ואני מאמין כי יבוא הרגע ואחזור לארץ להתחתן ולהקים משפחה. מה דעת הפוסקים והרבנים בנושא זה? האם בגמרא יש התייחסות לנושא מהו מושב קבע בחו"ל?
תשובה
היות ואתה גר ועובד שם אתה צריך לעשות יומיים חג, ובעז"ה כשתבוא ארצה תעשה יום אחד.