• תהלים ותפילות אישיות

קריאת תהילים

הרב ש. יוסף וייצן

ו כסלו תשס"ט
שאלה
היה לי מבחן בערבית (שזהו מקצוע שאף פעם לא הצטיינתי בו, תמיד נכשלתי) ולפני המבחן החלטתי לקרוא תהילים. לא בדיוק הבנתי מה לקרוא אבל קראתי בכל זאת פרק. האם יש זמן מסויים לקרוא תהלים? מה צריך לקרוא? האם יש משמעות לזה שאני בת? יש משמעות למה שאני קוראת ולמטרה שאני קוראת? (כמו היום, שהתחלתי לקרוא תהילים בשביל מבחן)
תשובה
כל דבר שאנו עושים צריך להיות מלווה בתפלה. תפלה מועילה לכל דבר. בתהילים קובצו תפילות שנכתבו על ידי דוד המלך ובודאי שיש בהם כוח גדול להצלחה, הודאה, שבח וישועה. ניתן להתפלל בפרקים שמתאימים לסוג הדבר שעליו רוצים להתפלל. אולם גם אם לא יודעים לכוון פרק לבקשה מוגדרת יש בכך תועלת. במיוחד יש תועלת אם יש קביעות לאמירת ספר תהילים לפי הסדר. כל זמן שרוצים להתפלל לומר תהילים במקום שהפסקת.