• חינוך ילדים

לקצר בתפילה לתלמידים

הרה"ג דוב ליאור

כ"ט מרחשון תשס"ט
שאלה
לכבוד הרה"ג ליאור שליט"א. אני מלמד בישיבה תיכונית בכיתות ז’-ח’. ב"ה חלק מהתלמידים מורגלים בתפילה ואנו עובדים על השלב הבא אך חלקם עוד רחוק. האם מותר לקצר להם את התפילה כדי שנוכל להתמקד יותר וכן כדי שהישיבה בתפילה תיקח פחות זמן.(התפילה היום עורכת כשעה)? במידה וכן, את מה מותר לי להוריד ובמה לא לגעת?
תשובה
זה בעיה, בייחוד לאלה שכן מתפללים, אני לא חושב שזה נכון. בכיתה ז-ח רוב הילדים בגיל בר מצווה, לקצר את התפילה עלול להיות נזק לטווח ארוך, הם יתרגלו לקצר.