• תורה, מחשבה ומוסר
  • שאלות על ה'

אמונה בה’

הרב אוריאל טויטו

א כסלו תשס"ט
שאלה
מי אמר שבטוח יש אלוקים? אולי סתם מישהו חס ושלום המציא את התורה או שאולי חס ושלום הנוצרים צודקים שה’ שלהם הוא האמיתי?
תשובה
הדרך הטובה ביותר לדעת שיש אלוקים היא ללמוד את ההיסטוריה של עם ישראל. מי שמכיר את ההיסטוריה של עם ישראל יודע שהיא מלאה ניסים ואירועים על טבעיים. לא רק הנסים המפורסמים שמסופר עליהם בתנ"ך, אלא גם הניסים שקרו לאבותינו ואפילו לנו, מאז קום המידינה ועד עכשיו. עוד לא היה בהיסטוריה עם שכבר מת וקם לתחייה, כלומר, שיצא לגלות ומולדתו נחרבה הוא שמר על זהותו במשך כל כך הרבה שנים בגלות, לא התבולל ולא נשבר מרוב הצרות, והצליח אחרי כמעט 1900 שנה לשוב לארצו ולהקים בה מדינה. ובכל דור ודור עומדים עלינו לכלותינו והקב"ה מצילנו מידם. ומי שמתבונן בתולדות עם ישראל מבין שיש כאן יד שמכוונת וששומרת, ידו של ריבונו של עולם. עם ישראל לא צריך הוכחות לקיומו של האל, הוא פשוט חש את קיומו בתהלוכות חייו. האל הזה, שמלווה אותנו כבר כל כך הרבה שנים, גם נתן לאבותינו תורה. אבותינו לא היו טיפשים, ואם הם לא היו בטוחים שהקב"ה נתן את התורה, הם לא היו מוכים לקבל על עצמם לשמור אותה. אם מישהו סתם המציא את התורה, איך הוא הצליח לשכנע עם שלם להסכים לשמור את כל המצות הרבות שיש בה? כיצד הוא ידע את מה שיהי בעתיד (כפי שמסופר בתורה)? אנו סומכים על אבותינו, ויודעים שאנו לא יותר חכמים מהם, ואם הם ספרו לנו שהתורה היא מה' ודאי שהם לא שיקרו לנו. כמובן שאנו מתפללים ועובדים את האלוקים שלנו, זה שקשור אלינו ושומר עלינו כבר 3000 שנה, ולא לאלוקי הנוצרים שהוא דמות מגוחכת שחציה אלוקים וחציה אדם. למרות גילך הצעיר כתבתי לך דברים עמוקים, אבל אני מקווה שאם תחשוב עליהם תראה שיש בהם אמת גדולה.