• השנה השמינית

פירות לאחר שנת שמיטה

מכון התורה והארץ

ה כסלו תשס"ט
שאלה
יש לי עץ אבוקדו בגינה בבית האם מותר לאכול את פירותיו בתשס"ט לאחר שנת שמיטה ואם לא מה לעשות כדי שיהיה היתר לכך?
תשובה
את הפירות יש להפקיר על ידי שלט ובו הודעה שהפירות מופקרים לכל, אין לסגור ולגדור במיוחד את הגינה. אין לקטוף אלא כמות שבועית מפירות העץ, ולא למכור. את הפירות יש לאכול בקדושה, דהיינו להשתדל לא להשאיר שאריות להשלכה בפח, אלא את השאריות לרכז בשקית אחת או שתיים ולהניח בצד עד שירקיבו ואז לזרוק לפח. בברכת התורה והארץ הרב יהודה הלוי עמיחי