• ברכות השבח והראייה

ברכת הגומל בכמעט תאונה

הרה"ג יעקב אריאל

ט"ו טבת תשס"ט
שאלה
כמעט והתנגשתי . יצאנו מזה בנס ללא שריטה בשניה האחרונה. האם אני צריכה להגיד ברכת הגומל על כך שניצלתי ממצב של תאונה? רע לי עם המחשבה הזאת שעשיתי טעות שיכלה לעלות לי בחיים, אני לא מפסיקה לחשוב על כך. מה עלי לעשות?
תשובה
עלייך להודות לה' על הצלתך כמו"כ תרמי לצדקה סכום ראוי. אם את מעדות המזרח והנסיעה הייתה בין עירונית, יש חובת ברכה על עצם הנסיעה ולכן את יכולה לברך הגומל. אך אם את מעדות אשכנז לא מברכים על עצם הנסיעה וגם לא על כמעט תאונה.