• מה מותר לעשות בבית הכנסת?

בית הכנסת כמקום לפגישות כלליות

הרה"ג דוב ליאור

כ"ח טבת תשס"ט
שאלה
האם מותר או ראוי להשתמש בבית הכנסת לישיבות כלליות, לדוגמא ישיבת ועד שכונה? האם זה תלוי ברמת הנימוסים של הנוכחים?
תשובה
בדרך כלל לא ראוי שבית כנסת יהפך למקום התכנסות לדברים שבחול אלא אם זה לצורכי מצווה. אפשר לומר שאם זה ביישוב שדנים על צורכי ציבור, בדוחק מותר, אבל אם הנוכחים לא מתנהגים בסדר ובנימוס או לא בצניעות הראויה, ברור שזה לא תואם את קדושת המקום. לכן במקרה כזה יעשו את זה בעזרת נשים, שלדעות מסוימות אין קדושת בית כנסת בעזרת נשים.