• מה מותר לעשות בבית הכנסת?

דיבור בבית הכנסת

הרב בנימין במברגר

י"ט טבת תש"פ
שאלה
שלום כבוד הרב, רציתי לברר לגבי דיבור בבית הכנסת. האם אסור ככלל לדבר בבית הכנסת או שאסור לומר רק דברי חול? והאם מותר לומר "תודה", "סליחה", "בבקשה", "לבריאות"? האם יש הבדל אם מדובר בקריאת התורה או שלב אחר בתפילה? תודה רבה מראש.
תשובה
בשעת התפילה אין לדבר כלל בבית הכנסת. יש מקומות שניתן לדבר לצורך. שיחה בטלה אין לדבר בבית הכנסת (קנא, א) והמשנה ברורה מביא את הזוהר שמחמיר בזה מאוד שאין לדבר שום דבר בבית הכנסת. מילות נימוס כמו שכתבת אפשר לומר.