• תורה, מחשבה ומוסר
  • שאלות פרטיות בסוגיות שונות

טעם מצוות כיסוי הדם

הרב שמואל הולשטיין

י"ב אייר תשס"ט
שאלה
כבר זמן מה אני מנסה למצוא תשובה לשאלה - מה טעם המצווה של כיסוי דם בשחיטה של חיות ועופות ולמה לא מכסים דם של בהמה?
תשובה
זה לשון ספר החינוך: "משרשי המצוה, לפי שהנפש תלויה בדם, כמו שאמרנו באיסור דם ולכן ראוי לנו לכסות הנפש ולהסתירו מעין רואיו טרם נאכל הבשר, כי גם בזה נקנה קצת אכזריות בנפשינו, לאכול הבשר והנפש נשפך לפנינו. ובבהמות לא נצטוינו כך לפי שדם הבהמה ניתן לקרבן לכפרה על נפשותינו ואי אפשר לכסותו, ואחר שכן לא רצתה התורה לחלק לנו בין מוקדשין לחולין. ואם גם במין העופות יש מהן קרב לגבי מזבח, מועט הוא, ולדבר מועט לא תחוש התורה לעולם, ומפני כן חייבתנו בכיסוי דם העופות בכולן".