• הפגישות ומה שמסביב

הליכות והלכות דייטים

הרה"ג יעקב אריאל

ה תמוז תשס"ט
שאלה
בחורים בגילי שנמצאים בתחילת תקופת החיפוש שלהם ושלא גדלו בחברה מעורבת באים לעיתים במבוכה מאחר ואיננו יודעים כיצד ראוי וצריך להתנהג בדייטים. החל משיחת הטלפון הראשונה וכלה באירוסין. אני מרגיש שיש חוסר בעיסוק בנושא מצד הרבנים. אשמח אם הרב יוכל לתת, בפירוט האפשרי, כמה קוים מנחים. איך לפנות, איפה ראוי להיפגש וכל מה שמסביב. אני מבין שזה לא בדיוק התפקיד הקלאסי של הרב אך אני מחפש הדרכה על פי התורה על מנת למנוע ככל האפשר עוגמת נפש בנושא שכזה. תודה רבה!
תשובה
תחושת המבוכה היא טבעית. כשבחור מגיע לגיל הבשלות לנשואין הוא מצליח לגייס כוחות נפש להתגבר על הבושה והמבוכה ולשוחח עם המועמדת בצורה טבעית כמו עם כל אדם. תתייעץ עם רבותיך.