- הלכה
- שחיטה והכשרת בשר
הכשרת כבד לאחר צלייה
שאלה
כאשר לאחר צליית כבד על האש, חייבים להכשיר את הכבד עם מים ומלח (תהליך של הכשרת בשר לא מוכשר)?
תשובה
לאחר צליית כבד מסירים את הכבד מעל הרשת. לבני אשכנז שוטפים את הכבד במים ומדיחים שלש פעמים (רמ"א יו"ד ע"ג). אכן לבני ספרד אם אוכלים אותו צלוי אין צורך בהדחה (כף החיים יו"ד ע"ו ובן איש חי פרשת קדושים).
הרב רואי מרגלית.

מתארח בבית שאוכלים עוף בכשרות רגילה
הרב נועם דביר מייזלס | ל תשרי תשפ"ב
השריית כבד שלא מלחו אותו ברוטב
הרבנות הראשית לישראל | ו כסלו תשפ"ב

צליית כבד במחבת פסים
הרה"ג דוב ליאור | כ"א אלול תשס"ט
עד מתי אפשר לצלות כבד?
הרבנות הראשית לישראל | כ"ד אלול תשפ"א
הרב רואי מרגלית
ראש כולל הלכה בישיבת בית אל.
אוכל שחייב ביעור לפסח
י"א ניסן תשס"ב
אמירת ברכה בהליכה
י"א אדר א' תשס"ג
גילוי עריות - למה?
י"ח אדר א' תשס"ג
איפור בשבת
י"א אדר א' תשס"ג

האם מותר לשמוע מוזיקה בספירת העומר (תש"פ)
הרב נועם דביר מייזלס | כ"ב ניסן תש"פ
כניסה לים או לבריכה בספירת העומר
הרב בנימין במברגר | ט"ז ניסן תשע"ב

תספורת וגילוח בערב ל"ג בעומר
הרה"ג יעקב אריאל | כ"ח אדר תשס"ו

האם בל"ג בעומר נפטר רשב"י ומה זה הילולא
הרב נועם דביר מייזלס | י"ח אייר תשע"ט

עניית "אמן אמן אמן סלה ועד" בסיום מסכת
הרב דוד חי הכהן | י"ז אייר תשפ"ב

העתקת שאלות בבגרות
הרב ש. יוסף וייצן | י"ז אייר תשפ"ב

סידור תפילה
הרב דוד חי הכהן | י"ז אייר תשפ"ב
