שאל את הרב

  • הלכה
  • שחיטה והכשרת בשר

הכשרת כבד לאחר צלייה

undefined

הרב רואי מרגלית

כ"ב כסלו תשס"ד
שאלה
כאשר לאחר צליית כבד על האש, חייבים להכשיר את הכבד עם מים ומלח (תהליך של הכשרת בשר לא מוכשר)?
תשובה
לאחר צליית כבד מסירים את הכבד מעל הרשת. לבני אשכנז שוטפים את הכבד במים ומדיחים שלש פעמים (רמ"א יו"ד ע"ג). אכן לבני ספרד אם אוכלים אותו צלוי אין צורך בהדחה (כף החיים יו"ד ע"ו ובן איש חי פרשת קדושים). הרב רואי מרגלית.
את המידע הדפסתי באמצעות אתר yeshiva.org.il