ברכה אחת על שחיטת כמה בהמות

הרבנות הראשית לישראל

ג טבת תשפ"ב
שאלה
שלום וחג אורים שמח ומואר לכבוד הרבנים היקרים! שאלתי היא לצורך ידיעה בלבד! האם צריך לברך על השחיטה פעם אחת בבית המטבחיים לצורך שחיטת מספר בהמות, או שצריך על כל שחיטה ושחיטה ברכה בפני עצמה? וכן מהו פרק הזמן שיש בו כדי הפסק ע"מ לברך כמה ברכות בין שחיטה לשחיטה בהנחה שמספיקה ברכה אחת למספר שחיטות בפרקי זמן קצרים ולא בפרק זמן ארוך שיש בו כדי היסח הדעת והפסקה? וכן באותו הקשר: ראיתי פעם באתר מסויים במחשב, סירטון מחאה מטעם הטבעונים של שחיטת שרשרת של תרנגולין, האם יש לברך אחר מיכסה מסויימת של שחיטת תרנגולין שוב פעם על השחיטה? האם שוחט יכול לעמוד מהבוקר ועד סיום משמרתו ולשחוט ללוא הפסק תרנגולין בברכה אחת? ואם הוא עושה הפסקת עבודה בת חצי שעה כדי לנוח, האם עליו לברך שוב פעם על השחיטה לאחר תום מועד ההפסקה? וכן באותו הקשר: כידוע יש לשפוך את הדם בתוך גומא באדמה ולברך לאחר השחיטה על כיסוי הדם בעפר, האם זה נעשה בימינו? האם דמן של הבהמות והעופות נאגר במקוה מסויים ומשם מולך אל מקום מוסכם בשדה ונשפך אל תוך חפירה ומתברכים דמים אלו על כיסוי הדם בעפר, על מנת שדמן של אלו לא יזעק אליו יתברך מן האדמה? אלו שאלותיי, אני לכשעצמי אינני נוגע בבשר בהמה עוף או דגה מטעמים הומניים וגם משום שאני מרגיש בן עולם הבא ובגן עדן הבריות אינן אוכלות בשר של שחיטה אלא בשר שנברא לשם אכילה כדוגמת מלאכי השרת שהיו צולין לאדם הראשון בשר שנברא לו לשם אכילה ולא משחיטה. בתודה מראש, ובברכה רבה.
תשובה
ב"ה שלום וברכה ברכה אחת ביום מספיקה כאשר לא היה היסח דעת כגון הפסקה לאכילה או תפילת מנחה וכו'. מצות כיסוי דם קיימת רק בעופות וחיות לא בבקר וצאן. עושים כיסוי דם בסוף השחיטה. בברכה הרב חגי בר-גיורא