ישיבה - בשביל זה יש אינטרנט
גם הגר"ש עמאר יעביר שיחה בסופ"ש ההכנה לר"ה. שריינת מקום?
שאל את הרב כשרות שחיטה והכשרת בשר

כשרות סטייק טיבון

שאלה
ממה שידוע לי סטיק טיבון עשוי מבשר שלא עבר ניקור ולכן הוא לא כשר וברגע שעבר ניקור א. הוא הופרד מהעצם ב. הופרד ממנו כל השומן שאסור באכילה ולכן הוא לא סטיק טיבון ולכן סטיק טיבון לא כשר תקנו אותי אם אני טועה
תשובה
אכן, סטייק טיבון רגיל מורכב משני חלקים (סינטה ופילה) המחוברים על ידי העצם. הבעיה בסטייק שבחתיכה זו יש צורך גם בניקור הגיד ואם מנקרים אותם החיבור מתפרק. אולם יש גם במסעדות כשרות סטייק טיבון וכפי שהבנתי זה סטייק משני החלקים האלו לאחר שעברו ניקור ולכן הם כשרים. גם בררתי ברבנות הראשית ואמרו לי שיש סטייק טיבון בהכשר.
עוד בנושא שחיטה והכשרת בשר

את המידע הדפסתי באמצעות אתר yeshiva.org.il