- הלכה
- שחיטה והכשרת בשר
כשרות סטייק טיבון
שאלה
ממה שידוע לי סטיק טיבון עשוי מבשר שלא עבר ניקור ולכן הוא לא כשר וברגע שעבר ניקור א. הוא הופרד מהעצם ב. הופרד ממנו כל השומן שאסור באכילה ולכן הוא לא סטיק טיבון ולכן סטיק טיבון לא כשר
תקנו אותי אם אני טועה
תשובה
אכן, סטייק טיבון רגיל מורכב משני חלקים (סינטה ופילה) המחוברים על ידי העצם. הבעיה בסטייק שבחתיכה זו יש צורך גם בניקור הגיד ואם מנקרים אותם החיבור מתפרק. אולם יש גם במסעדות כשרות סטייק טיבון וכפי שהבנתי זה סטייק משני החלקים האלו לאחר שעברו ניקור ולכן הם כשרים.
גם בררתי ברבנות הראשית ואמרו לי שיש סטייק טיבון בהכשר.

כלי מטבח ששמשו לצליית כבד
הרב יצחק בן יוסף | ו אייר תשפ"א

אכילת בשר נא
הרה"ג דוב ליאור | כ"ד טבת תשס"ד

הכשרת כבד בתנור
הרב יוסף דהאן | ד סיון תשס"ב
לסמוך על אינו יהודי בסופרים בענייני כשרות
הרבנות הראשית לישראל | ו כסלו תשפ"ב
הרב בנימין במברגר
רב בישוב בית אל ומנהל בישיבת בני צבי.
פרשניות מרובות כאי וודאות
י"ז אלול תשס"ה
לאכול מוצרים שנקנו בשבת
י"א אלול תשס"ה
פדיון הבן - איך, למה וכמה?
כ"ב מרחשון תשס"ו
קניין בשבת
כ"ג תשרי תשס"ו

דינים שונים בשנת אבל
הרב עזריה אריאל | כ"ב סיון תשע"ג

זמן "צאת הכוכבים"
רבנים שונים | כ"ב מרחשון תשע"א

תפילה בציבור לחולה בשפעת מדבקת
הרה"ג יעקב אריאל | ה שבט תשע"א
ישיבת שבעה על אח מאבא
הרב בנימין במברגר | כ"ג טבת תשס"ח
מאין הגיעו הגויים
הרב פרופ' נריה גוטל | ה שבט תשפ"ג
