ישיבה - בשביל זה יש אינטרנט
חדרים אחרונים לשבת שירה בירושלים עם הרב סבתו
שאל את הרב הלכה שחיטה והכשרת בשר

כשרות סטייק טיבון

הרב בנימין במברגר א אייר תשע"ז
3875
שאלה
ממה שידוע לי סטיק טיבון עשוי מבשר שלא עבר ניקור ולכן הוא לא כשר וברגע שעבר ניקור א. הוא הופרד מהעצם ב. הופרד ממנו כל השומן שאסור באכילה ולכן הוא לא סטיק טיבון ולכן סטיק טיבון לא כשר תקנו אותי אם אני טועה
תשובה
אכן, סטייק טיבון רגיל מורכב משני חלקים (סינטה ופילה) המחוברים על ידי העצם. הבעיה בסטייק שבחתיכה זו יש צורך גם בניקור הגיד ואם מנקרים אותם החיבור מתפרק. אולם יש גם במסעדות כשרות סטייק טיבון וכפי שהבנתי זה סטייק משני החלקים האלו לאחר שעברו ניקור ולכן הם כשרים. גם בררתי ברבנות הראשית ואמרו לי שיש סטייק טיבון בהכשר.
עוד בנושא שחיטה והכשרת בשר
שאל בהמשך לשאלה זו

לא ניתן להעביר הודעה לרבנים באמצעות מערכת התגובות.

את המידע הדפסתי באמצעות אתר yeshiva.org.il