• חתונה ושבע ברכות

חופש מעבודה אחרי החתונה

רבנים שונים

כ"ג תמוז תשס"ט
שאלה
האם יש הלכה או מנהג לא לעבוד (לעשות מלאכה(?!)) בשבוע אחרי החתונה?
תשובה
אני מביא לך את דברי השולחן ערוך וקיצור שולחן ערוך בנושא: שולחן ערוך אבן העזר סימן סד, סעיף א: "הנושא בתולה צריך לשמוח עמה ז' ימים, שלא יעשה מלאכה, ולא ישא ויתן בשוק, אלא אוכל ושותה ושמח עמה, בין אם הוא בחור בין אם הוא אלמון. (וחתן אסור בעשיית מלאכה, ואסור לצאת יחידי בשוק) (ר"ן פ"ק דכתובות ובפרקי ר"א)". קיצור שולחן ערוך סימן קמט, סעיף יב: "הנושא בתולה צריך לשמוח עמה שבעה ימים ונקראים שבעת ימי משתה. לא יעשה מלאכה ולא ישא ויתן בשוק, אלא אוכל ושותה ושמח עמה, בין אם הוא בחור או אלמן, ואפילו היא מוחלת מכל מקום אסור בעשיית מלאכה ואסור לצאת יחידי בשוק". בברכת התורה, WWW.Yeshiva.org.il